• pl
  • de
  • fr

Dartom w 30-lecie wjeżdża ECO pojazdami Volvo FH LNG

Dartom w 30-lecie działalności wjeżdża ECO pojazdami Volvo FH zasilanymi gazem LNG. Po czteroletniej nieobecności, powróciła do naszej floty marka Volvo.

Umiejętności/ Niedobory/ Zasoby Ludzkie

Niedobory siły roboczej i wykwalifikowanych pracowników w połączeniu z presją płacową pracowników są kluczowymi wyzwaniami, przed którymi stoi sektor logistyki i łańcucha dostaw. Jak się ten trend w Twojej codziennej działalności, czy uważasz, że wyzwania te mają pozytywny czy negatywny wpływ? Jakie działania podejmujesz w celu przezwyciężenia tych problemów?

Wyróżnienie Dartom przez Dziennik Gazeta Prawna

Firma Dartom została wyróżniona przez Dziennik Gazeta Prawna dyplomem za "Przychody z deklarowanej głównej działalności- transport".

Dartom na targach Transport Logistic w Monachium

Zapraszamy na targi branży Transport i Logistyka w Monachium!

Dziwny zawód kierowca rejestrowy

Pośredniaki twierdzą, że mają w swoich spisach 30 tys. szoferów. Przewoźnicy alarmują, że brakuje im ludzi, nie bardzo temu dowierzają.

Nadchodzi fala upadłości?

Kolejne uderzenie w polskie firmy transportowe, po Niemcach Francuzi wprowadzili ustawę o płacy minimalnej tzw. Loi Marcon.

400 ciężarówek, ekonomia i szybkie myślenie

O pojazdach ciężarowych, biznesowych wyborach, szkoleniu kierowców, nieżyciowych przepisach i życiowych pasjach rozmawiamy z Dariuszem Szumacherem, Prezesem Zarządu firmy Dartom z Grodziska Mazowieckiego.